Mørbrad og fars indbagt i butterdej – rigtig lækkert
Ingredienser:
500 g. flæskefars
1 løg
100 g. champignon
1/2 kop havregryn
1/2 kop mel
1 æg
ca. 1 kop vand
1 tsk. salt
evt. 1 kop svedsker
1 pakke butterdejsplader
Fremgangsmåde:
Rør flæskefarsen godt sammen med æg, gryn, mel, champignon (renset og hakket), løg (finthakket), salt og peber.
Læg butterdejspladerne sammen så de udgør en plade som på billedet øverst og rul dem let med kagerulle så de hænger sammen.
Læg halvdelen af farsen langs midten af pladen – læg mørbraden ovenpå og derpå svedsker som er skåret i skiver (som på billedet øverst) og læg resten af farsen øverst.
Fold butterdejen om mørbrad og fars – jeg måtte tage et par ekstra plader på “siderne” til sidst for at få dejen til at kunne nå helt rundt.
Læg i et fad og pensl med æg som på billedet.
Bag i en time og et kvarter ved 180 grader.
Jeg serverede med blandede rodfrugter ( frost fra REMA1000) som bagte i et fad på en plade over sammen med mørbraden. Rodfrugterne krydrede jeg med salt, peber og timian og lidt olie – Det passede med at de var færdige sammen med mørbraden.
Dertil serverede jeg kogte kartofler og rødvinssauce.