Pebernødder, ca. 300 stk – 4 bageplader

Rigtige mormor pebernødder efter en gammel familie opskrift, kraftig krydderi smag

Ingredienser:

500 g. mel

150 g. margarine

Dejen rullet til pølse - klar til at skære i stykker, samt de færdigrullede pebernødder

150 g. sukker

2 æg

2 tsk. hjortetaksalt

2 tsk. stødte nelliker

2 tsk. kardemomme

ca. 1/2 kop vand

Fremgangsmåde:

Rør mel, margarine, sukker og krydderier grundigt sammen – jeg bruger en røremaskine for at få dejen helt ensartet.

Rør æg og vand i og saml dejen. Lad dejen hvile i køleskab i mindst et par timer.

Rul dejen ud i pølser og skær i stykker som rulles til kugler – som på billedet.

Tag ikke for meget ud af køleskabet ad gangen – det er er bedst at arbejde med kold dej.

Bag i 12-15 minutter ved 200 grader uden varmluft – pebernødderne bliver mest sprøde ved at undgå varmluft.

 

Så er kaffen klar

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>