Rødvinssauce er let at lave og passer til mange kødretter
Ingredienser:
1/2 l. kraftsky fra en steg eller vand med okseboullion
1 spsk. med top mel
50 g. margarine
Ca. 1 dl. rødvin
timian, salt og peber
Fremgangsmåde:
Tag ca. 1/2 l. kraftsky fra en steg eller opløs en okseboullion terning i 1/2 l. kogende vand.
Smelt margarinen i en kasserolle og tilsæt mel.
Kom kraftsky eller boullionvand ved og kog igennem.
Tilsæt 1 – 2 dl. rødvin samt ca. 1/2 tsk. tørret timian (alt efter smag) og kog igennem ved svagt blus i 10 minutter.
Smag saucen til med salt og peber og kom evt. mere rødvin eller timian i alt efter smag.
Jeg plejer at komme en smule kulør i, så saucen blive lysebrun – 1/2 d. fløde er heller ikke af vejen.
Hej.. Hvor mange personer skal man regne med at sovsen rækker til? Jeg skal nemlig bruge til 14 personer. (:
Hej Kristina
Det burde være nok med dobbelt portion – måske 2,5 gange opskriften. Helt og lykke.
mvh Peter