Rødvins sauce

Rødvinssauce er let at lave og passer til mange kødretter

Ingredienser:

1/2 l. kraftsky fra en steg eller vand med okseboullion

1 spsk. med top mel

50 g. margarine

Ca. 1 dl. rødvin

timian, salt og peber

Fremgangsmåde:

Tag ca. 1/2 l. kraftsky fra en steg eller opløs en okseboullion terning i 1/2 l. kogende vand.

Smelt margarinen i en kasserolle og tilsæt mel.

Kom kraftsky eller boullionvand ved og kog igennem.

Tilsæt 1 –  2 dl. rødvin samt ca. 1/2 tsk. tørret timian (alt efter smag) og kog igennem ved svagt blus i 10 minutter.

Smag saucen til med salt og peber og kom evt. mere rødvin eller timian i alt efter smag.

Jeg plejer at komme en smule kulør i, så saucen blive lysebrun – 1/2 d. fløde er heller ikke af vejen.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

2 svar til Rødvins sauce

  1. Kristina says:

    Hej.. Hvor mange personer skal man regne med at sovsen rækker til? Jeg skal nemlig bruge til 14 personer. (:

    • Peter says:

      Hej Kristina

      Det burde være nok med dobbelt portion – måske 2,5 gange opskriften. Helt og lykke.

      mvh Peter

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>