Den her sylte er lavet på ribbenstege, så den er meget let at lave og smager skønt
Ingredienser:
10 laurbær blade
4 løg
en god salt og peber – jeg brugte 2 tsk. Læsøsalt og 2 små tsk. Santa Maria pebermix
ca. 2 liter vand
1/2 okse boulion terning og 1/2 grøntsagsterning
Fremgangsmåde:
Jeg har brugt ribbensteg, da det har en fin fordeling af kød og fedt, og samtidig er let at arbejde med. Jeg koger sværen med, da det både give smag og afgiver gelatine som stivelsesmiddel.
Skær kødet i tykke skiver som på billedet, pil løgene og skær i halve.
Kom i en stor gryde sammen med laurbær, salt og peber, og hæld vand ved til kødet er dækket, og sæt til kogning.
Mange kommer også allehånde i, men det springer jeg over.
Kog i 1 1/2 time til kødet er helt mørt. Hæld mere vand ved undervejs, så kødet hele tiden er dækket af vand.
Tag laurbladene op og kom kødet op i en skål. Riv kødet i små stykker med en gaffel (jeg giver det en tur i røremaskinen, så det bliver helt findelt, men det er en smagssag).
Hæld suppen ved kødet og kom op i alu forme. Jeg fik fyldt 5 store forme.
Kom låg på formene og lad dem køle af – efter en times tid sættes de i køleskabet og så er sylten færdig.
Jeg serverede på rugbrød med sennep til.
Lyder godt. Der er ikke brug for husblas?
Mvh. Flemming.
Hej – jeg har aldrig brugt husblas, men så skal kødet ikke være for magert.
Ok. Hvad sværen?
Mvh. Flemming.
Kan jeg lave sylte af røget ribbenssteg?
Undskyld den lange svartid – du har jo nok lavet sylte nu. Røger kød i en sylte tror jeg ikke er en god ide. Jeg tror den bliver for salt og for røget i smagen.
Mvh Peter – og gud jul