Stegt kylling med persille, stegt i stegeso – til 4 personer

Når man steger i en stegeso beholder kyllingen hele sin saftighed under stegningen og man får en rigtig lækker sauce.

Ingredienser:

1 kylling (1400 – 1600 g.)

1 bundt frisk persille

salt og peber

ca. 800 g. skrællede kartofler

lidt mel og mælk til saucen

evt. agurkesalat

Fremgangsmåde:

Fyld stegesoen med vand dagen før den skal bruges, så den bliver mættet med vand inden brug.

Rens kyllingen og fyld 1 bundt persille i den. Krydr den med salt og peber og læg den i stegesoen med brystet op, som på billedet.

Sæt i ovnen ved 230 grader i en ca. 1  1/4 time. Tag den ud og hæld skyen fra og sæt i ovnen 10 minutter til bruning uden låg.

Kog kartoflerne 20 minutter til de er møre.

Lav en opbagt sauce af skyen – klik her for opskrift.

Parter kyllingen og server med kartoflerne, agurkesalat og evt. en grøn salat.

 

 

 

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>