Når man steger i en stegeso beholder kyllingen hele sin saftighed under stegningen og man får en rigtig lækker sauce.
Ingredienser:
1 kylling (1400 – 1600 g.)
salt og peber
ca. 800 g. skrællede kartofler
lidt mel og mælk til saucen
evt. agurkesalat
Fyld stegesoen med vand dagen før den skal bruges, så den bliver mættet med vand inden brug.
Rens kyllingen og fyld 1 bundt persille i den. Krydr den med salt og peber og læg den i stegesoen med brystet op, som på billedet.
Sæt i ovnen ved 230 grader i en ca. 1 1/4 time. Tag den ud og hæld skyen fra og sæt i ovnen 10 minutter til bruning uden låg.
Kog kartoflerne 20 minutter til de er møre.
Lav en opbagt sauce af skyen – klik her for opskrift.
Parter kyllingen og server med kartoflerne, agurkesalat og evt. en grøn salat.