Opbagt sovs – grundsovs

Grundopskrift til flere slags saucer som brun sovs – persillesovs m.m.

Ingredienser:

50 g. margarine eller smør

1 spsk. mel

3 – 5 dl. mælk/bouillon/suppe/sky fra stegning

evt. en skvat sovsekulør til brun sauce

Fremgangsmåde:

Margarine smeltes

Smelt margarinen i en lille gryde eller kasserolle.

Mel kommes i

Kom mel i og rør sammen.

Mælk kommes i under omrøring

Kom nu de 3 dl. mælk/suppe ved under omrøring med et piskeris. Piskeris bruges for at undgå klumper i sovsen.

Mælk kommes i under omrøring

Sovsen bringes i kog og mere mælk tilsættes til den rette konsistens er nået.

Grundsovsen er nu færdig.

Af grundsovsen kan der nu laves flere typer som:

Klik her for alm. brun sovs

Klik her for Persillesovs

Klik her for champignonsovs

Klik her for flæskestegssovs

Klik her for rødvinssauce 

Klik her for vildtsovs – kommer snart


Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

1 svar til Opbagt sovs – grundsovs

  1. Pingback: Stegt kylling med persille, stegt i stegeso – til 4 personer | Peters opskrifter

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>