Husarsteg – nakkefilet med fyld, 8 pers.

Husarsteg er en rigtig vinterspise – det er en nakkefilet man skærer dybe riller i og fylder med et fyld af champignon, løg og bacon.

 

Ingredienser:

2 kg. nakkekam uden svær6.6a

1 bakke champignon

3 løg

200 g. bacontern

3 spsk. rasp.

 

 

Fremgangsmåde:

Skær dybe riller i stegen med ca. 1 cm. mellemrum – skær halvt gennem stegen.

Skær løgene i tern. Skær ligeledes champignon i små stykker og brun sammen med bacon på en stegepande.

Bland fyldet med rasp og kom ned i rillerne på stegen – bare fyld godt op.7.7a

Læg stegen i en bradepande med en liter kogende vand og en boulionterning. Jeg brugte en okseterning fra Knorr.

Steg i ca. 2 timer ved 180 grader. Ved brug af stegetermometer ville jeg stege til en kødtemperatur på 70 grader.

Husk at fylde vand på en gang, da de jo fordamper. Der skal være ca. en halv liter i bradepanden til saucen, når stegen er færdig.

8.8

Se opskrift på saucen her (+ tilsæt 1 stor spsk. ribsgele) : http://www.petersopskrifter.dk/2011/02/opbagt-sovs/

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>