Spagetti og kødsauce, 60 personer

Ingredienser:

6 kg. oksefars

4 kg. gulerødder

1,5 kg. champion

1 kg. bacontern

6 ds. coctailpølser

1 kg. løg

2 glas pizzasauce

2 glas pastasauce

2 l. vand

1 l. fløde

350 g. mel

8 okseboullionterninger

8 grøntsagsboullionterninger

6-8 kg pasta

Fremgangsmåde:

Oksefarsen svitses og fordeles i 2 gryder på 10 – 14 liter. Hele portionen kan være i en 25 liters gryde, men jeg syntes, det er lettere at bruge 2 mindre gryder.

Champignon skæres i små stykker og svitses med de hakkede løg.

Fordel fars, champignon og løg i de to gryder. Tilsæt vand, boullionterninger, bacontern, fintsnittede gulerødder, coctailpølser, glassene med sauce samt fløden.

Lad nu småkoge i mindst en times tid, gerne  længere, og jævn til sidst med en meljævning af 350 g. mel.

Kog 8 kg. pasta (spagetti, skruer o.lign.).

Jeg serverede små tomatboller og majskolber som tilbehør.

  

 

Udgivet i Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

1 svar til Spagetti og kødsauce, 60 personer

  1. Pernille Warrer says:

    Jeg bruger lige dele rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinak, løg og selleri) og oksefars. Grøntsagerne rives/snittes – her er en foodprocessor rigtig handy – og koges godt møre, hvorefter de får en tur med stavblenderen.
    De blandes derefter med det brunede kød og div. tomatsauce efter smag/behov.
    På den her måde får jeg listet en masse grønt i børnene og det er ikke nødvendigt at jævne…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>