Ris a’lamande, 10 personer

God gammeldags dessert

Indgredienser:

250 g. grødris – ikke minutris eller lignende

2 – 3 dl. vand

1,5 l. sødmælk

1/2 l. fløde

1 -2 spsk. vaniliesukker

ca. 1 kop sukker

ca. 100 g. mandelsplinter

evt. en hel mandel og en mandelgave

Fremgangsmåde:

Kom ris og vand i en gryde og kog i 5 minutter. Tilsæt mælk og bring i kog.

Lad nu risengrøden koge færdig under omrøring – risengrød brænder meget let på og bliver uspiselig hvis man ikke passer på, så jeg plejer at røre i den under hele kogningen.

Det tager en halv times tid og man kan sagtens sidde og læse avis mens man langsomt rører.

Når grøden er færdig, stilles den til afkøling til næste dag - ude i sneen hvis vejret er til det, eller i køleskabet.

Pisk nu fløden rigtig stiv med sukker og vaniliesukker. Bland forsigtigt med den kolde risengrød. Jeg plejer at tage engangshandsker på og blander med hænderne.

Kom mandler i og smag til om der er nok sukker i.

Udgivet i Dessertopskrifter, Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>