Sauce til stegt and

Saucen er jo det halve af en god middag og den er let at få god – bare læs her

For at få en god andesauce er det vigtig at der er vand i bradepanden fra starten af stegningen, og at mængden holdes ved lige gennem hele stegningen.

Inden bruningen i de sidste 20 minutter af stegningen,  hældes vandet/andefedtet over i en klar kande. Lad væsken stå 10 minutter og nu har vandet(skyen) med den gode smag lagt sig nederst, og det lyse andefedt ovenover. Hvis man vil være helt sikke på hvor skellet mellem sky og fedt kan man komme saucekulør i, det farver nemlig kun skyen og ikke fedtet.

Jeg laver nu en opbagning af ca. 2 spsk. mel og en lille kop fedt. Så tilsættes skyen, evt. lidt vand fra kartoflerne, lidt fløde og 1 stor spsk. ribsgele.

Sådan – andesauce som vor mor lavede den.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>