Kanel-krans med chokolade og marcipan, 2 stk.

Kringle krans med chokolade og marcipan

Ingredienser:

2,5 dl. mælk

Fyldet kommes på

5 g. salt

75 g. sukker

50 g. gær

100 g. margarine

1 æg

ca. 500 g. mel

Fyld:

200 g margarine

Kransen formes og flyttes til en bageplade

200 g. sukker

100 g. mørk chokolade

10 markroner

200 g. marcipan

kanel

Fremgangsmåde:

Lun mælken så den er lunken og bland sammen med æg, gær, salt og sukker.

Lad blandingen stå et kvarters tid så gæren kommer godt igang.

Kom mel og blødgjordt margarine og ælt meget grundigt – gerne 10 minutter.

Sæt dejen til hævning en times tid og ælt igennem igen – hvis dejen klistrer for meget tilsættes mere mel, men endelig ikke for meget så dejen bliver tør.

En gærdej er rigtig god når den lige præcis ikke klistrer til fingrene.

Del dejen i 2 stykker og rul  hvert stykke ud til en stang som på det øverste billede og kom fyldet på (den blødgjordte margarine er først rørt sammen med sukker) – drys tilsidst med kanel, jeg brugte en lille spsk. kanel pr. krans.

Fold dejen op om fyldet og form som en krans som på billedet og lad den efterhæve en halv time.

Pensl med æg og drys med perlesukker og bag i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Man kan sagtens bruge andet fyld som f.eks. rosiner eller æbler med kanel.

Færdig til servering


Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>