Rabarbertærte

Denne rababertærte er lavet i en dyb tærteform så den indeholder meget frugt – lidt ligesom en amerikansk æblepie. Kan også bruges med andre frugter som f.eks blandet rabarber og hindbær.

Ingredienser:

1 portion tærtedej klik her for opskrift

5 store rababer

1 kop vand

100 – 200 g. sukker (evt. syltesukker)

2 spsk. maizena (hvis der bruges alm. sukker)

Fremgangsmåde:

Del tærtedejen i to og rul den ene del ud i 2 – 3 mm. tykkelse og beklæd den dybe form som på billedet. Den form jeg brugte var en engangsform fra Dagrofa.

Vask rabarberne og skær i stykker på et par cm. Kom dem i en gryde med 1 kop vand og kog i ca. 10 minutter.

Tilsæt sukker og maizena (maizena rørt op i lidt vand) eller syltesukker. Jeg vil gerne have et ret syrligt frugtfyld så jeg sparer på sukkeret, men kom lidt i ad gangen og smag til, til der er nok i. Kog kortvarigt op igen og sæt gryden til side.

Prik med en gaffel i dejen (som på billedet) i formen og forbag den ved 180 grader i 15 minutter.

Kom nu rabarberne fra gryden i den forbagte form og rul et låg ud af den resterende dej og læg det over – klem det lidt fast i siderne. Pensl med æg og drys evt. med mandelflager.

Bag videre ved 200 grader i ca. 20 minutter til “låget” er gyldent og tag tærten ud.

Lad den afkøle mindst et par timer inden servering – jeg vil helst have den dagen efter hvor den har været i køleskabet.

Server med flødeskum eller en skive vanilieis.

Kom evt. en pose frosne hindbær sammen med rabarberne – det bliver rigtig lækkert.

 

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>