Rodfrugt mos

Et rigtig vinter tilbehør som passer til mange retter – ligesom kartoffelmos

Ingredienser:

2 pastinakker

2 persillerod

3 gulerødder

1/2 selleri

1 kg. kartofler

150 g. smør

3 dl. mælk

salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl alle rodfrugterne og skær i stykker på størrelse med kvarte kartofler.

Kog i letsaltet vand til de er rigtig godt møre (ca. 30 minutter).

Hæld vandet fra (gem det lige) og kom smør og mælk i. Pisk med en håndmixer til konsistensen er passende jævn – som kartofflemos.

Hvis er mangler væske bruges noget af kogevandet.

Så er rodfrugt mosen klar – jeg brugte den som på nedenstående billede til gullach.

Der er nok til ca. 6 persoener.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>