Den her opskrift på kyllingelår, ris, karrysauce og salat brugte jeg til et arrangement med 50 – 60 børn og voksne. Jeg valgte kylling da børn som regel er glade for et kyllingelår.
Ingredienser:
Marinade til lårene:
1,5 l. olie – 1 stort brev paprika – 1 dåse konc. tomat – 2 spsk. salt
Sesamfrø til drys
4 kg. ris
4 l. karrysauce
salat af 3 iceberghoveder, 3 agurker, 3 røde peber samt 5 tomater (eller andet efter smag)
Fremgangsmåde:
Bland marinaden godt sammen og dyp lårene i - læg derefter i et fad som på billedet.Jeg brugte kantiner hvor jeg kunne have 30 ad gangen.
Drys med sesamfrø og steg i ca. 1 time ved 180 grader.
Kog de 4 kg. ris med 6 l. vand og 1 spsk. salt i 15 minutter og lad dem hvile i yderligere 15 minutter.
Karrysauce: kom 100 g. margarine i en gryde og svits 2 spsk. karry let. Tilsæt 5 spsk. mel og rør sammen med margarinen og karry.
Kom 3 l. vand ved sammen med 2 hønse terninger og 1 grøntsagsterning (Jeg bruger altid terninger fra Knorr).
Bring i kog og tilsæt 1/2 l. fløde og smag til med salt og peber.
Bland salaten – jeg brugte ikke så mange ting i salaten på grund af de mange børn.
Så er der serveret – velbekomme.