Kyllingelår med tilbehør – 50 personer

Den her opskrift på kyllingelår, ris, karrysauce og salat brugte jeg til et arrangement med 50 – 60 børn og voksne. Jeg valgte kylling da børn som regel er glade for et kyllingelår.

Ingredienser:

130 – 150 kyllingelår1.1l

Marinade til lårene:

1,5 l. olie – 1 stort brev paprika – 1 dåse konc. tomat – 2 spsk. salt

Sesamfrø til drys

4 kg. ris

4 l. karrysauce

salat af 3 iceberghoveder, 3 agurker, 3 røde peber samt 5 tomater (eller andet efter smag)

Fremgangsmåde:

Bland marinaden godt sammen og dyp lårene i  - læg derefter i et fad som på billedet.Jeg brugte kantiner hvor jeg kunne have 30 ad gangen.

Drys med sesamfrø og steg i ca. 1 time ved 180 grader.

Kog de 4 kg. ris med 6 l. vand og 1 spsk. salt i 15 minutter og lad dem hvile i yderligere 15 minutter.

Karrysauce: kom 100 g. margarine i en gryde og svits 2 spsk. karry let. Tilsæt 5 spsk. mel og rør sammen med margarinen og karry.

Kom 3 l. vand ved sammen med 2 hønse terninger og 1 grøntsagsterning (Jeg bruger altid terninger fra Knorr).

Bring i kog og tilsæt 1/2 l. fløde og smag til med salt og peber.

Bland salaten – jeg brugte ikke så mange ting i salaten på grund af de mange børn.

Så er der serveret – velbekomme.

4.4

7.7

 

Udgivet i Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>