Gammeldags grydestegt oksesteg, til 5 pers.

Oksesteg af oksebov – grydestegt og serveret med blomkål og nye kartofler og den lækre sovs man kun får ved grydestegning.

Ingredienser:

1 kg. oksebov

2 løg

3 gulerødder

2 tsk. paprika

salt og peber

1 blomkålshoved

Fremgangsmåde:

Stegen brunes i en gryde – dette her stykke kød var så stort at jeg delte det i 2 stykker. Brun i smør tilsat 1 tsk. paprika i et par minutter på hver side. Når begge stykker er brunede, tilsættes ca. 1 liter vand  samt gulerødderne, løgene og 1 Knorr oksekødsterning.

Når vandet koger skrues ned på lavt blus og stegen koges videre i ca. 2 timer.

Når stegen har kogt en times tid kan man gå i gang med tilbehøret –  skrab 1 kg. nye kartofler fri for skræl og sæt til kogning i letsaltet vand i ca. 20 minutter til de er møre.

Blomkålshovedet deles op i små buketter som også  koges i letsaltet vand i ca. 10 minutter.

Sovsen laves som en opbagning af 50 g. margarine og 1 stor spsk. mel. Når opbagningen er varmet godt igennem tilsættes ca. 4 dl. af kogevandet fra stegen (tages når stegen er færdigkogt – derfor laves sovsen sidst) og 1 dl. fløde.

Sovsen smages til med salt og peber og får lidt farve med sovsekulør.

Efter 2 timers kogning er kødet nu dejlig mørt og let at skære ud og jeg serverede som på billedet nedenfor.

Man kan også koge  100 g. bacon med sammen med stegen – og så samtidig komme 1 spsk. ribsgele i sovsen – det giver en mere kraftig vildt sovs.

Kogte bønnen havde nu også været gode som tilbehør og måske noget surt som asier.








Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>