Karbonader med stuvede grøntsager, til 5 personer

Gammeldags karbonader med kartofler og stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser:

750 g. flæskefars eller blandet flæsk og kalv

Karbonaderne vendes i mel

1 kg. kartofler

ca. 300 g. ærter og gulerødder (frosne)

mel, salt og peber

Fremgangsmåde:

Form farsen til karbonader som på billedet. Vend i mel og krydr med salt og peber.

Steg i rigeligt fedtstof i ca. 8 minutter på hver side.

Kog ærter og gulerødder i 5 minutter i 2 – 3 dl. vand – for at få lidt ekstra smag på stuvningen plejer jeg at komme 1/2 terning grøntsagsboullion og 1/2 terning oksekødkraft ved.

Lav en opbagning af 50 g. smør og 1 spsk. mel.  Når det varmet godt igennem tilsættes ærter og gulerødder med vand og stuvningen koges op. Tilsæt derefter mælk til konsistensen er som man vil have den. Smag til med salt og peber.

Kog kartoflerne møre i ca. 20 minutter i letsaltet vand og server retten som på nedenstående billede.

Så er der serveret

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>