Tærte med tomat og kartoffel, 1 stor eller 2 små

Lækker tomat-tærte med tomater, kartofler, løg og bacon – nok til ca. 6 pers.

Ingredienser:

Dej:

200 g. hvedemel

80 g. grahamsmel

1 dl. olie

ca. 1/2 dl.  vand

1 tsk. salt

Æggemasse:

200 g. hytteost

8 æg

1 dl. mælk

1 spsk. mel

salt- peber

Fyld:

3 tomater, 3 kogte kartofler, 2 rødløg og 150 g. bacon

Fremgangsmåde:

Ælt alle ingredienserne til dejen sammen og stil køligt i en times tid.

Rul derefter ud så dejen passer til tærteformen og forbag den i 15 minutter ved 180 grader.

Blend hytteost, mælk og mel for at finfordele osten. Pisk derefter æggene i,  sammen med salt og peber.

Fordel tomatskiver og kartoffelskiver på den forbagte bund som på billedet.

Brun løg og bacon på en stegepande og fordel over tomatfyldet – hæld derefter æggemassen over.

Bag i ovnen i ca. 40 minutter ved 160 grader varmluft.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

2 svar til Tærte med tomat og kartoffel, 1 stor eller 2 små

  1. Annie says:

    Hej Peter
    Det er første gang jeg ser din hjemmeside – hvor er den flot og overskuelig.
    Jeg er ikke i tvivl om at jeg vil bruge mange af dine lækre opskrifter – men jeg vil høre, om der ikke er en fejl i opskriften: tærte med tomat og kartoffel? Der står under æggemassen at der skal 2 x 8 stk. æg i – er det ikke lige lovligt meget. Kan forestille mig at der er sneget sig 8 æg for meget ind, eller????
    Tak for en flot hjemmeside, som jeg helt sikkert vil få glæde af.
    De allerbedste efterårshilsner
    Annie Danielsen

    • Peter says:

      Hej Annie

      Tak for din kommentar og tak for at du gør opmærksom på fejlen. Også en efterårshilsen fra mig.

      Peter

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>