Lækker tomat-tærte med tomater, kartofler, løg og bacon – nok til ca. 6 pers.
Ingredienser:
Dej:
200 g. hvedemel
1 dl. olie
ca. 1/2 dl. vand
1 tsk. salt
Æggemasse:
200 g. hytteost
8 æg
1 dl. mælk
1 spsk. mel
salt- peber
Fyld:
3 tomater, 3 kogte kartofler, 2 rødløg og 150 g. bacon
Fremgangsmåde:
Ælt alle ingredienserne til dejen sammen og stil køligt i en times tid.
Rul derefter ud så dejen passer til tærteformen og forbag den i 15 minutter ved 180 grader.
Blend hytteost, mælk og mel for at finfordele osten. Pisk derefter æggene i, sammen med salt og peber.
Fordel tomatskiver og kartoffelskiver på den forbagte bund som på billedet.
Brun løg og bacon på en stegepande og fordel over tomatfyldet – hæld derefter æggemassen over.
Bag i ovnen i ca. 40 minutter ved 160 grader varmluft.
Hej Peter
Det er første gang jeg ser din hjemmeside – hvor er den flot og overskuelig.
Jeg er ikke i tvivl om at jeg vil bruge mange af dine lækre opskrifter – men jeg vil høre, om der ikke er en fejl i opskriften: tærte med tomat og kartoffel? Der står under æggemassen at der skal 2 x 8 stk. æg i – er det ikke lige lovligt meget. Kan forestille mig at der er sneget sig 8 æg for meget ind, eller????
Tak for en flot hjemmeside, som jeg helt sikkert vil få glæde af.
De allerbedste efterårshilsner
Annie Danielsen
Hej Annie
Tak for din kommentar og tak for at du gør opmærksom på fejlen. Også en efterårshilsen fra mig.
Peter