Lækker lasagne - let at lave og meget bedre end “pulver lasagne”
Ingredienser:
1 kg. oksefars
7 dl. vand
4 gulerødder
1/2 selleri hoved
2 fed hvidløg
2 boullionterninger, 1 grøntsags- og 1 oksekød
3 ds. hakket tomat med oregano og basilikum
ca. 350 g. lasagneplader
1 spsk. oregano
1 tsk. timian (tørret)
1 lille tsk. chilipulver eller flager
Bechamel sovs
ca. 250 g. ost (jeg brugte emmentaler)
5 dl. liter mælk
1 tsk. peber (Santa Marie pebermix er god her)
1 tsk. salt
Salat
1 spidskål
1 bakker salat evt. babysalat (100 g.)
3 tomater skåret i både
2 forårsløg skåret i små stykker (det grønne med)
1 rød peber
1/2 ds. majs
Fremgangsmåde:
Brun kødet og tilsæt resten af ingredienserne. Sellerihovedet skrælles og rives på et rivejern, gulerødderne rives også og løgene hakkes.
Kog igennem et kvarters tid og smag til med salt og peber.
Imens laves bechamelsaucen – kog mælken op og tilsæt revet ost og krydderier – når osten er smeltet i den varme mælk er bechamel saucen klar.
Hæld lasagnen ud i en bradepande, så der ligger skiftevis lasagne og lasagneplader – Hæld bechamelsauce over øverste lag plader.
Drys evt. med rasp øverst for at få en sprød overflade.
Sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lasagnen bliver bedst hvis den får lov at hvile i en halv times tid inden servering.
Til salaten snittede jeg spidskålen fint og blandede de øvrige ingredienser i.
Derudover serverede jeg kogte majskolber.
Denne opskrift fik mig til at lave min første ” ikke pulver” lasagne. Og må sige at det var en hitter Tror jeg vælger at jævne den lidt næste gang, så den ikke er for ” flydende” i fadet når den er færdig. Men ellers en god sammensætning med en fantastisk smag. Tak for det
Mvh. Betina, Skærum
Tak – det er dejligt når opskrifterne bliver brugt. God ide at jævne den lidt hvis den er for flydende. Man kan jo også strække den ved at komme mere vand i og jævne lidt – og så bruge flere lasagne plader.