Svinekød med spidskål og rødvins sauce, 4 personer

Ret med svinekød og smørdampet spidskål som kan varieres på mange måder – forskellige slags svinekød og forskellige grøntsager

Ingredienser:

500 g. svinekød, her små koteletter

1 spidskål

1 æble

2 gulerødder

1 dl. rødvin – eller mere

2 dl. fløde

salt, peber og 1 tsk. timian

Fremgangsmåde:

Spidskål, gulerødder og æble

Vask spidskålen og del den på langs i 4 stykker, og halver så hvert stykke så der bliver 8 stykke spidskål. Skræl et godt syrligt æble og skær den i både. Skræl gulerøderne og skær i halve – del de halve gulerødder på langs så der bliver 8 stykker.

Brun spidskål stykkerne i godt med smør i ca. 3 minutter på hver side – ikke for kraftig varme –  og kom gulerødder og æbler ved. Varm videre på lavt blus i ca. 10 minutter.

Sluk for kålen og lad den stå mens kødet steges – mine koteletter krydrede jeg med salt og peber og brunede i godt med smør i et par minutter og hældte så vin, fløde og timian ved og lod så simre i ca. 5 minutter ved svag varme.

Så skal kotelleterne lige stå og hvile mens kålen varmes igennem igen og så er retten klar.

Som kød kan evt. bruges skinkesnitzel eller mørbradstykker.

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>