Vanilieis på mandelbund, ca. 8 personer

Denne isdessert har jeg lært at lave af min svigerinde – hun har lavet den til alle vores børns konfirmationer og den er bare god. En rigtig lækker vanilie-flødeis med masser af chokoladestykker i, og så på en skøn mandelbund.

Ingredienser:

2 bunde:

4 æggehvider

150 g. sukker

150 g. mandler (hakkede med skal)

Is:                                                    

1 liter fløde

2 spsk. vaniliesukker

5 æggeblommer

50 g. sukker

200 g. hakket hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne helt stive og pisk så sukker i. Vend til sidst de hakkede mandler i og fordel æggemassen i springformene (eller 1 stor form). Husk at drysse rasp på bunden af de smurte springforme,  så mandelbunden ikke sidder fast efter bagningen.

Bag nu i ca 20 min. ved 180 grader.

Til isblandingen piskes fløden helt stiv. Sukker og vaniliesukker piskes med æggeblommer (pasturiserede) og vendes i flødeskummet. Til sidst vendes det hakkede hvide chokolade i og is-massen fordeles nu ovenpå mandelbundene i springformene.

Sæt i fryser og glæd dig til at spise dem. Pynt evt med kandiserede violer, chokoladespåner eller sølvkugler på toppen, når de er frosset.


 

Udgivet i Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

2 svar til Vanilieis på mandelbund, ca. 8 personer

  1. Gerda says:

    Ærgerligt at der ikke startes med at skrive , at det er til to springforme. Havde bagt det hele i en, da jeg længere nede i teksten så, at springformen var blevet til springformeNE.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>