Ingefær småkager med frisk ingefær – ca. 60 stk

De her kager/småkager er med frisk ingefær, så de må vel være lidt sunde – de smager i hverttilfælde godt.

Ingredienser:

350 g. mel

150 g. margarine

100 g. sukker

150 g. sirup

50 g. revet frisk ingefær

1/2 tsk. stødt neliker

1 tsk. kanel

1 æggeblomme

 

Fremgangsmåde:

Lun margarinen så den bliver blød – skræl ingefærknolden og riv den fint på et rivejern. Hvis man er meget glad for ingefærsmagen kan man godt komme 75 g. i istedet.

Bland margarine og ingefæren med resten af ingredienserne og ælt til dejen er godt samlet.

Nu skal man så forme små kugler af dejen (ca. diameter som en 2 krone) – jeg plejer at komme lidt olie på fingrene, når jeg gør det, så dejen ikke hænger i fingrene – og læg dem på bagepladen. Der skal være god afstand mellem kuglerne da de “flyder” ud når de bages.

Bag i 12 – 15 minutter ved 175 grader.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>