Boller med fennikel

Denne opskrift kan bruges både til boller og brød – jeg lavede 10 boller og et stort brød. Fennikel sammen med salt/oregano på toppen giver en meget lækker smag.

Ingredienser:

900 g. hvedemel

100 g. fuldkorns hvenedmel

Frisk fenikkel og gulerødder

1 spsk. salt

50 g. gær

200 g. frisk fennikel

2 gulerødder

1 dl. creme fraiche eller lignende

1 dl. olie

4 dl. vand

1 æg

1 dl sirup

Fremgangsmåde:

Lun vandet og hæld i røreskålen sammen med gær, groft revet fennikel og gulerod.

Tilsæt de resterende ingredienser undtagen hvedemel og rør godt igennem.

Tilsæt hvedemel og ælt meget grundigt – jeg bruger røremaskine og den kører mindst 10 minutter.

Lad dejen stå lunt en halv time og hæve og så er dejen klar til brug – jeg delte dejen i to og lavede 10 boller af den ene portion og 1 rundt brød af den anden del.

Pensl med æg og lad dejen hæve yderligere en halv time. Lige inden de sætte i ovnen drysses de med oregano og en god flagesalt som f.eks. Læsøsalt eller Maldon salt.

Bag i ca. 15 minutter ved 200 grader til der er gyldne som på nedenstårende billede.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

2 svar til Boller med fennikel

  1. Bente Brødbæk says:

    Jeg syntes bollerne med fennikel er lækre.
    Jeg har dog ændret den lidt.
    I stedet for 900 g hvedemel bruger jeg 500 g fuldkornsspelt + ca. 750 g hvedemel.
    vh.
    Bente

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>