Flere slags brød af samme dej

Når man har lavet en dej kan den jo ofte bruges til flere slags bagværk – jeg har her lavet en bolledej som jeg bruger til boller – pølsehorn – og et stort bondebrød.

Ingredienser:

150 g. fuldkornshvedemel1.1l

ca. 600 g. hvedemel

1 pk. gær

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

5 dl. vand

1 æg

Jeg kom desuden 1/2 kop hørfrø i, men det er ikke nødvendigt.

Klik her for fremgangsmåde for dejen.

Fremgangsmåde:

Af den første portion lavede jeg 10 boller og 1 stort rundt brød – billedet ovenfor.

Jeg tog 2/3 af dejen og formede til 10 boller og resten formede jeg til et stort rundt brød.

Jeg penslede det hele med æg og dryssede med sesamfrø og satte til hævning i 30 minutter.

Jeg bagte begge plader på en gang i en kold ovn sat til 200 grader. Bollerne var færdige efter 15 minutter og brødet 5 minutter senere.

Næste portion dej delte jeg i 2 og rullede den ene del tyndt ud. Her lagde jeg så pølser som på billedet herunder og rullede sammen – der var 8 pølser i pakken så jeg fik 16 halve pølsehorn.

 

2.2

3.3

 

 

 

 

 

 

Resten af dejen blev til 10 boller.

Jeg penslede med æg og dryssede pølsehornene med sesamfrø og bollerne med græskarkerner.

Efter hævning i 30 minutter  bagte jeg begge plader i kold ovn sat til 200 grader. Bollerne blev færdige efter ca. 15 minutter og pølsehornene ca. 5 minutter senere.

Så af de 2 portioner fik jeg 20 boller med forskellig drys, 16 pølsehorn og 1 stort brød.

 

5.5

Hvis man tæller efter på billederne er der dog ikke så meget, men det skyldes at der blev spist en del inden jeg nåede at tage billederne.

 

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>