Kylling på rodfrugter, 4 personer

Til denne efterårsopskrift har jeg brugt en frisk kylling, som er krydret med krydderurter og stegt på friske rodfrugter.

Ingredienser:

1 kylling (jeg brugte en fersk kylling på 1600 g.)2l.2

1 spsk. timian

1 spsk. rosmarin (eller andet efter smag)

800 g. friske rodfrugter – en blanding af rødbede, pastinak, persillerod, selleri, gulerod samt jordskokker

Olie og timian samt salt og peber til rodfrugterne

3l.3

 

Fremgangsmåde:

Skræl rodfrugterne og skær i skiver. Hæld dem op i et ildfast fad.

Kom 1/2 dl. olie ved samt 2 store spsk. tørret timian, salt og peber.

Bland godt rundt og kom i et ovnfast fad.

Rens kyllingen og kom timian, rosmarin, salt og peber på kyllingen (brystet opad) og læg den på rodfrugterne.

Kom i ovnen ved 180 grader og steg i ca. 1 1/2 time.

Tag kyllingen ud og læg den på et fad med staniol over, og lad rodfrugterne få 15 minutter mere i ovnen.

Parter kyllingen og server på et fad med rodfrugterne ved siden af   – de er nu blevet utrolig lækre af at have bagt i skyen fra kyllingen.

Jeg serverede med ris og en lækker sauce.

9.9

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>