Til denne efterårsopskrift har jeg brugt en frisk kylling, som er krydret med krydderurter og stegt på friske rodfrugter.
Ingredienser:
1 kylling (jeg brugte en fersk kylling på 1600 g.)
1 spsk. timian
1 spsk. rosmarin (eller andet efter smag)
800 g. friske rodfrugter – en blanding af rødbede, pastinak, persillerod, selleri, gulerod samt jordskokker
Olie og timian samt salt og peber til rodfrugterne
Fremgangsmåde:
Skræl rodfrugterne og skær i skiver. Hæld dem op i et ildfast fad.
Kom 1/2 dl. olie ved samt 2 store spsk. tørret timian, salt og peber.
Bland godt rundt og kom i et ovnfast fad.
Rens kyllingen og kom timian, rosmarin, salt og peber på kyllingen (brystet opad) og læg den på rodfrugterne.
Kom i ovnen ved 180 grader og steg i ca. 1 1/2 time.
Tag kyllingen ud og læg den på et fad med staniol over, og lad rodfrugterne få 15 minutter mere i ovnen.
Parter kyllingen og server på et fad med rodfrugterne ved siden af – de er nu blevet utrolig lækre af at have bagt i skyen fra kyllingen.
Jeg serverede med ris og en lækker sauce.