Hummerhaler, ovnbagte med kryddersmør

Vi fik et kilo hummerhaler, lige fra det friske Kattegat, forærende. Jeg valgte at ovnbage dem og det blev en helt utrolig lækker forret.

Jeg brugte halvdelen, og det passede fint til 4 – 5 personer.

Ingredienser:1.1l

 

500 g. hummerhaler

 

Persillesmør

150 g. smør

en dusk persille

1 – 2 fed hvidløg3.3l

salt

 

Fremgangsmåde:

Bræk enden af hummerhalerne og træk indvoldene ud (hvis det ikke allerede er gjort).

Hold hummeren med ryggen nedad og pres skallen sammen så skjoldet over “maven” revner.

Ryk det brækkede skjold fra hinanden som på øverste billede (så kryddersmørret kan trænge ned under bagningen).

Rør stuevarmt smør med finthakket persille (en stor spsk. frossen persille kan sagtens bruges) og friskpresset hvidløg.5.5l

Fordel kryddersmøret på hummerne som på billedet – Jeg kom smørret i en sprøjtepose og sprøjtede en tynd stang som jeg skar i små stykker og lagde på (som på billedet ovenover)

Bag i 20 minutter ved 180 grader og de lækreste hummerhaler er klar til servering.

Jeg serverede med en grøn salat og flutes.

 

7.7

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>