Vi fik et kilo hummerhaler, lige fra det friske Kattegat, forærende. Jeg valgte at ovnbage dem og det blev en helt utrolig lækker forret.
Jeg brugte halvdelen, og det passede fint til 4 – 5 personer.
500 g. hummerhaler
Persillesmør
150 g. smør
en dusk persille
salt
Fremgangsmåde:
Bræk enden af hummerhalerne og træk indvoldene ud (hvis det ikke allerede er gjort).
Hold hummeren med ryggen nedad og pres skallen sammen så skjoldet over “maven” revner.
Ryk det brækkede skjold fra hinanden som på øverste billede (så kryddersmørret kan trænge ned under bagningen).
Rør stuevarmt smør med finthakket persille (en stor spsk. frossen persille kan sagtens bruges) og friskpresset hvidløg.
Fordel kryddersmøret på hummerne som på billedet – Jeg kom smørret i en sprøjtepose og sprøjtede en tynd stang som jeg skar i små stykker og lagde på (som på billedet ovenover)
Bag i 20 minutter ved 180 grader og de lækreste hummerhaler er klar til servering.
Jeg serverede med en grøn salat og flutes.