Kringle, Hirtshals opskrift, 3 – 4 stk

Gammeldags kringle – Inspireret af Søren Ryge’s opskrift fra Hirtshals

Ingredienser:

350 g. margarine

Gæren skummer op efter et kvarters tid

50 g. gær

ca.500 – 600 g. mel

2 dl. lunkent vand

3 æg

3 spsk. sukker

lidt salt

Fyld (remonce):

Dejen rullet ud og remonce kommes på sammen med nødder og rosiner

250 g. margarine

250 g. sukker

1 spsk. kanel

rosiner og nødder

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i en kop lunkent vand. Kom i røreskålen og tilsæt den blødgjordte margarine, sukker, salt og æg.

Lad stå i et kvarters tid uden at røre rundt og lad gæren arbejde – man kan se at den skummer op.

Kom det meste af melet i og ælt igennem.

Lad nu dejen hæve en times tid.

Mens dejen hæver smeltes margarinen til remoncen og blandes med sukker og kanel.

Sæt remoncen til afkøling.

Når dejen er hævet færdig deles den i 3 eller 4 stykker og de rulles den ud på bordet,  som er godt drysset med mel.

Så deles dejen i 4 dele som rulles ud og fyldes med fyld som på billedet.

Lad kringlerne efterhæve i en halv time.

Pensl med æg og drys med perlesukker og nødder.

Bag ca. 15 minutter ved 200 grader.

 

4 Færdige kringler

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

5 svar til Kringle, Hirtshals opskrift, 3 – 4 stk

  1. Ulla Elsborg Jensen says:

    Tak for denne fantastiske opskrift. den er næsten identisk med en opskrift jeg har fra min gamle mor, dog med den forskel, at hvor hun der ud af hendes opskrift kun skulle komme 2 kringler. Grunden til at denne opskrift er så lækker må være, at dejen er ekstra tynd.
    Jeg har et spørgsmål, kan det mon besvares.? Kan kringlerne fryses uden de bliver for tørre?
    Kunne man evt. nøjes med at bage dem halvt, fryse dem ned og bage dem færdig ved given lejlighed.? mvh. Ulla

    • Kirsten says:

      Jeg har bagt kringlen og frosset den. Jeg varmede den et par minutter i ovnen ved 200 grader inden servering, og den blev faktisk endnu bedre..
      mvh Kirsten

  2. Ulla Grunnet says:

    Spændende at prøve.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>