Stuvet hvidkål, til 4 personer

Stuvet hvidkål er en sund og meget billig ret – ca. 5 kr. til 4 personer. Jeg bruger som regel stuvningen sammen med frikadeller.

Ingredienser:

1/2 hvidkål

1/2 liter vand

1 grøntsags boullionterning

salt og peber

2 store spsk. mel

lidt mælk

Fremgangsmåde:

Skær hvidkålshovedet i 2 halve og fjern stokken som på billedet.

Snit det halve hvidkål i små stykker og kom i en gryde med vandet og grøntsagsterningen.

Kog kålen i ca. en halv time til den er mør.

Smelt ca. 50 g. margarine i en gryde og rør mel i. Hæld vandet fra kålen i kog op under omrøring – kom lidt mælk ved til konsistensen bliver som en rigtig tyk sauce.

Kom den kogte kål i, og smag til med salt og peber og de stuvede hvidkål er færdige til servering.

Server evt. med frikadeller: Klik her for opskrift

 

 

 

 

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>