Squash kage, 1 stor

Dejlig svampet og krydret skærekage

 

Ingredienser:

400 g. mel

4 æg

250 g. sukker

400 g. revet squash

3 tsk. kanel

1 tsk. stødt nelliker

1 tsk. ingefær

2 tsk. bagepulver

150 g. groft hakkede nødder (valnødder eller hasselnødder)

 

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker luftigt. Riv squash’en groft og rør i dejen sammen med de hakkede nødder.

Kom krydderier og bagepulver sammen med melet, og tilsæt det under omrøring.

Kom dejen i en smurt springform eller som jeg plejer at gøre i 1 stor og 1 lille franskbrødsform og bag i ca. 45 minutter ved 170 grader.

Stik en gang imellem en kniv ned i kagen – hvis der hænger dej ved, er kagen ikke færdig endnu. Der er stor forskel på ovne og specielt skærekager som denne, syntes jeg det kan være svært at sætte en præcis bagetid på.

Jeg har ikke kommet olie i denne opskrift, da jeg godt kan lide at squashkagen er en smule tør som en honningkage, men hvis man gerne vil have det, kan man komme 2 dl. olie i sammen med lidt mere mel.

Konsistensen af dejen skal være som havregrød – hvis den er for tynd tilsættes lidt mere mel.

 

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>