Appelsin kylling

Denne kyllingeopskrift giver en utrolig lækker sur/sød sauce og saftigt kød.

Ingredienser:

1 hel kylling

saft fra 5 store søde appelsiner (evt. 1/2 l. god juice)

salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen igennem og “fold” den ud som på billedet – rens den grundigt og læg i en bradepande.1.1

Gnid revet skal fra 1 af appelsinerne ind i skindet, krydr med salt og peber og hæld saft fra appelsinerne ved. Man kan bruge juice, men så skal det være bedste kvalitet.

Sæt i ovnen ved 180 grader (hæld vand ved, hvis der forddamper for meget saft under stegningen) og hæld saften over kyllingen mindst 3 gange under stegningen.

Efter ca. en time er kyllingen lækker sprød og gennemstegt.

Den er nu klar til partering, og det er let når den ligger “foldet ud”. Start med at skære vinger og lår fra og tilsidst skæres brystet fra skroget.

Kom appelsinsaften/kødsaften fra bradepanden gennem en si for at si urenheder fra. Jævn eller opbag saucen og kom evt. 1 dl. fløde ved.

Jeg serverede med ris og bagte rodfrugter.

3.3

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>