3 slags bagværk – 1 dej

Jeg laver ofte flere slags bagværk af den samme dej – her er det en bløddej som bliver til en kringle, en plade kanelsnegle og tre boller.

Ingredienser:

200 g. margarine

2 æg

50 g. gær

2 spsk. sukker4,4lille

1 tsk. salt

5 dl. mælk

ca. 500 g. mel

1 tsk. kardemomme

Kringlefyld:

150 g. margarine

150 g. sukker

1 spsk. kanel

1 spsk. kagecreme pulver, bagefast

lidt nødder, rosiner og marcipan efter smag.

 

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælk. Varm videre til blandingen er godt lunken.

Hæld i en røreskål – jeg bruger min uundværlige røremaskine – og tilsæt æg, sukker, salt, gær og halvdelen af melet og rør grundigt sammen.

Tilsæt så resten af melet og ælt rigtig grundigt sammen – jeg lader røremaskinen køre mindst 10 minutter. Tilsæt evt. mere mel så dejen lige præcis klistrer lidt til fingrene.

Smelt margarinen i en gryde og bland sukker, kagecreme og kanel i til kringlefyld (remonce) og remoncen  på dejen. Bagecremen kommer i for at hindre fyldet i at løbe ud under bagningen.
Kom evt. nødder, marcipan eller rosiner i som ekstra lækkert fyld.

Lad dejen hæve en halv times tid og ælt den kort sammen igen. Tag ca. 1/2 af dejen og form til en kringle (Klik her for fremgangsmåde) og rul den sidste 1/2 ud til kanelsnegle (Klik her for fremgangsmåde).

Da jeg fik lidt dej tilovers blev det også til 3 boller.

Bagværket hæve et kvarters tid og pensl så med et sammenpisket æg.

Forsæt hævningen i 20 – 30 minutter mere og sæt så pladerne i en forvarmet ovn ved 200 grader. Sneglene og bollerne skal have ca. 15 minutter, mens kringlen skal have ca. 10 minutter mere.

2.23.3

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>